Bemutatók

Álmosvölgyben minden évben több tucat rendezvényt tartunk (íjászversenyek, lovasíjászverseny, bemutatók, tábor, Várjáték), melyeken minél több embert szeretnénk megismertetni a IX-X. századi magyar életmóddal, kultúrával. Azonban, hogy még több emberhez eljussunk Álmosvölgyön kívül is tartunk bemutatókat. Immár 5. éve, hogy nemzeti ünnepeinken, falunapokon, vásárokon tartunk különböző bemutatókat. A rendezvényeken az íjhasználattól kezdve egészen egy komplett időutazást tudunk bemutatni a IX-X. századból: jurtákkal, tevékkel, lovakkal, gyalogos harcosokkal és lovasíjászokkal.

 

A rendezvényekre a következő programokkal tudunk megjelenni:

- jurta állítás:

Eredeti mongol jurtával rendelkezünk, melyet teljesen berendezve tudunk felállítani. Berendezéshez tartoznak bútorok, korhű fegyverek, ruhák, lószerszámok és állatbőrök. A jurtában előadást tartunk az ezer évvel ezelőtti magyarság életéről a lovasíjászat múltjáról és jelenéről ill. a bemutatók során használt lovakról, fegyverekről.

 

- lovasíjász bemutató:

A lovasíjász bemutatót korhű öltözékben (bőrpáncél) és felszerelésben (íj, gombos fanyereg, veretes lószerszámok) tartjuk meg. A bemutató során a nézők megcsodálhatják a lovasíjász harcmodort, melynek segítségével több száz éven át rettegtek tőlünk Európában. A lovasíjász megmutatja milyen hatékonyan lehet használni az ősi magyar összetett reflex íjat lóról álló- és mozgó célokra egyaránt. 

 

- tevebemutató:

Az országban- talán egyedülálló módon a Völgyben található tevékkel -vállalunk tevebemutatókat illetve tevegeltetést. A tevebemutató során a felszerszámozott tevén bemutatjuk, hogy a teve nem csak málhahordásra képes lépésben, hanem a lóhoz hasonlóan ügetni és vágtázni is lehet rajta. A tevével való vágtázás mindig hatalmas siker a nézők körében, hiszen nem minden nap lát az ember ilyet. Tevénkkel vállalunk tevegeltetést is hiszen ugyanúgy, mint a lovaknál őket is használjuk az Álmosvölgyi osztálykirándulásoknál és rajtuk is nap mint nap több tucat gyerek tevegel.

 

- íjásztatás, kelevéz és csatacsillag hajítás

Több tucat íjjal rendelkezünk, melyeket a legjobb magyar íjkészítők készítettek különböző formában és erősségben. Ezeket az íjakat felhasználva tudunk a rendezvényeken íjászatni különböző célokra. ͍gy rengeteg embert tudunk megismertetni az ősi magyar összetett reflexíjjal, megtudhatják az érdeklődők illetve átérezhetik, hogy milyen hatékony fegyver volt őseink kezében. Az íjhoz hasonlóan több tucat kelevézzel- ősi magyar hajítófegyverrel- illetve csatacsillaggal rendelkezünk. Ezeket a fegyvereket rendezvényeken megjelenő nézők kipróbálhatják ember alakú fa táblákra. 

A bemutatóinkat külön-külön is meg lehet rendelni illetve együtt is meg tudjuk őket jeleníteni a különböző rendezvényeken, ünnepségeken. Ha a bemutatónik közül legalább 3-at együtt rendel meg, kedvezményt is tudunk biztosítani. A bemutatóinknál feltüntetett árak a szállítási költségeket nem tartalmazzák.

A bemutatóinkat megrendelni illetve további részletek felől érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet:

Kerülő Gábor

06 70 363 1125

Jelentkezési lap: Álmosvölgyi bemutató