Családi és munkahelyi csoportok

 

 

Sok szeretettel várunk Álmosvölgybe 2020.szeptember 1.-től, minden olyan családi, baráti és munkahelyi csoportot, akik szívesen visszautaznának az időben,és nyitottak arra,hogy megismerkedjenek nemzetünk történelmének egyik legszebb időszakával, Álmos és Árpád vezérünk dicső korszakával.

 A völgyben eltöltött pár óra alatt, minőségi kikapcsolódást szeretnénk nyújtani azon fiataloknak és időseknek egyaránt, akik a mai rohanó életmódból szívesen megállnának egy pillanatra, visszatérnének a természethez,és bepillantanának ezer évvel ezelőtti életünk mindennapjaiba.Mindezt egy gyönyörű környezetben,barátságos állatokkal és hiteles történelmi eszközökkel,fegyverekkel,viselettel ismertetjük meg.

 A völgybe látogató csoportoknak, születésnap,névnap,és más ünnepségek, családi rendezvények megtartásához is lehetőséget biztosítunk, ezt azoknak ajánljuk,akik a megszokott kliséktől (légvár,arcfestés...stb) szeretnének eltérni,és egy különleges, egyedi élményt szeretnének megtapasztalni.

Programjaink

 

Lovaglás

Magyar fajtájú lovainkon próbálhatják ki,és érezhetik át a lovaglás szépségét. Mielőtt a lovaglásra kerülne sor, a lovakról és a lószerszámokról előadást tartunk látogatóinknak.

 

Tevegelés

Bár sokan nem tudják,de a teve is házi állatnak számított,több, mint ezer évvel ezelőtt nálunk magyaroknál. Aki igazán bátor-miután meghallgatta a teve történetét a magyar történelemben- ki is próbálhatja a tevegelést. Biztos,hogy örök emlék marad!

 

Történelmi előadás jurtában

Rendelkezünk egy igazi mongol jurtával,mely teljesen be van rendezve,eredeti bútorokkal, viseletekkel,fegyverekkel. Ezekről,az eredeti eszközökről, illetve eleink mindennapjairól tartunk előadást a jurtában.

 

Íjászat

A kor legjobb fegyverének számított az összetett reflexíj. Az íjat mindenki kipróbálhatja és átérezheti,hogy miért sikerült oly sok csatát megnyernünk a régmúltban ezzel a fegyverrel.

 

Szablyavívás

Az egyik legjobb,közelharcban használt fegyverünk a szablya. Használatának elsajátításához,fa szablyákat használunk,és ezek segítségével gyakoroljuk a különböző vívó mozdulatokat.

 

Csatacsillag - Kelevéz hajítás

A két igen komoly fegyvert,ember alakú,fa céltáblákon lehet kipróbálni.

 

Nemzeti játékpark

feltöltés alatt

 

A völgybe látogatáshoz a 70/363-1125 telefonszámon lehet jelentkezni, a programok időtartama 3 óra.

 

Részvételi díj: 6 éves kor alatt ingyenes

                        6 éves kor felett 10 főig 3900 Ft/fő, 10 és 20 fő között 3400 Ft/fő

                                                    20 fő felett 3000 Ft/fő

 

 

 

A völgyben lehetőséget biztosítunk főzésre. Rendelkezünk gázgrillel,tűzrakóhellyel( bográcsozáshoz,szalonnasütéshez tűzifát és nyársat biztosítunk).

Természetvédelmi okokból kültéri komposzt wc-kel rendelkezünk, illetve a völgy területén nincs elhelyezve szemetes,ezért minden csoportnak,magának kell a hulladékgyűjtését és elvitelét megoldani.

Eső esetén is megtartjuk a programokat,hiszen több fedett épülettel is rendelkezünk a völgyben.

A Völgyben kerámiából,kőből,csontból és fából készült ajándéktárgyakat(nyakmedál,nyílvessző,bögre stb.) lehet vásárolni. 500 és 4000 forint közötti összegből.