Családi és munkahelyi csoportok

 

 

Sok szeretettel várunk Álmosvölgybe 2020.szeptember 1.-től, minden olyan családi, baráti és munkahelyi csoportot, akik szívesen visszautaznának az időben,és nyitottak arra,hogy megismerkedjenek nemzetünk történelmének egyik legszebb időszakával, Álmos és Árpád vezérünk dicső korszakával.

 A völgyben eltöltött pár óra alatt, minőségi kikapcsolódást szeretnénk nyújtani azon fiataloknak és időseknek egyaránt, akik a mai rohanó életmódból szívesen megállnának egy pillanatra, visszatérnének a természethez,és bepillantanának ezer évvel ezelőtti életünk mindennapjaiba.Mindezt egy gyönyörű környezetben,barátságos állatokkal és hiteles történelmi eszközökkel,fegyverekkel,viselettel ismertetjük meg.

 Az idei év,egy új kihívást állított elénk, ezért egy egyedi és különleges megoldással várjuk az idelátogatókat. A csoportokat az év minden napján fogadjuk, telefonon előre egyeztetett időpontban. A lefoglalt időpontban,egy  csoportot fogadunk, így védve ki az idegenekkel való kontaktust,a sorban állást,ezáltal szabadon élhetik át,közösen, a völgy nyújtotta lehetőségeket.

 A völgybe látogató csoportoknak, születésnap,névnap,és más ünnepségek, családi rendezvények megtartásához is lehetőséget biztosítunk, ezt azoknak ajánljuk,akik a megszokott kliséktől (légvár,arcfestés...stb) szeretnének eltérni,és egy különleges, egyedi élményt szeretnének megtapasztalni.

Programjaink

 

Lovaglás

Magyar fajtájú lovainkon próbálhatják ki,és érezhetik át a lovaglás szépségét. Mielőtt a lovaglásra kerülne sor, a lovakról és a lószerszámokról előadást tartunk látogatóinknak.

 

Tevegelés

Bár sokan nem tudják,de a teve is házi állatnak számított,több, mint ezer évvel ezelőtt nálunk magyaroknál. Aki igazán bátor-miután meghallgatta a teve történetét a magyar történelemben- ki is próbálhatja a tevegelést. Biztos,hogy örök emlék marad!

 

Történelmi előadás jurtában

Rendelkezünk egy igazi mongol jurtával,mely teljesen be van rendezve,eredeti bútorokkal, viseletekkel,fegyverekkel. Ezekről,az eredeti eszközökről, illetve eleink mindennapjairól tartunk előadást a jurtában.

 

Íjászat

A kor legjobb fegyverének számított az összetett reflexíj. Az íjat mindenki kipróbálhatja és átérezheti,hogy miért sikerült oly sok csatát megnyernünk a régmúltban ezzel a fegyverrel.

 

Szablyavívás

Az egyik legjobb,közelharcban használt fegyverünk a szablya. Használatának elsajátításához,fa szablyákat használunk,és ezek segítségével gyakoroljuk a különböző vívó mozdulatokat.

 

Csatacsillag - Kelevéz hajítás

A két igen komoly fegyvert,ember alakú,fa céltáblákon lehet kipróbálni.

 

Várfoglalás akadálypályával

A völgyben rendelkezünk egy földvárral,mely elé akadálypályát építettünk fel. Ezen a pályán végighaladva,a korabeli fegyverek használatával,a vár visszafoglalása és az ellenség által fogvatartott társaink kiszabadítása a cél. Akadálypályánk az országban egyedülálló és különleges, így biztos,hogy minden résztvevőnek felejthetetlen élmény marad.

 

 

A völgybe látogatáshoz a 70/363-1125 telefonszámon lehet jelentkezni, a programok időtartama 3 óra,melyet minden nap 9 és 18 óra között tetszőlegesen lehet igénybe venni. (Pl: 9-12ig, 11-14ig,15-18ig stb.)

 

Részvételi díj: 6 éves kor alatt ingyenes

                        6 éves kor felett 3900 Ft/fő

Kísérőknek :   1000 Ft/fő

 

 

A völgyben lehetőséget biztosítunk főzésre. Rendelkezünk gázgrillel,tűzrakóhellyel( bográcsozáshoz,szalonnasütéshez tűzifát és nyársat biztosítunk).

Természetvédelmi okokból kültéri komposzt wc-kel rendelkezünk, illetve a völgy területén nincs elhelyezve szemetes,ezért minden csoportnak,magának kell a hulladékgyűjtését és elvitelét megoldani.

Eső esetén is megtartjuk a programokat,hiszen több fedett épülettel is rendelkezünk a völgyben.

A Völgyben kerámiából,kőből,csontból és fából készült ajándéktárgyakat lehet vásárolni.