Osztálykirándulás

Álmosvölgyben szeretnénk közelebb hozni a mai magyar fiatalokat történelmünk egyik talán legdicsőségesebb korszakához: Álmos és Árpád vezérünk elfeledett időszakához. Ezért iskolás csoportokat fogadunk 2006 tavaszától osztálykirándulások formájában.

Az iskolások, amit tanórán elméletben elsajátítanak, azt itt Álmosvölgyben megpróbáljuk a gyakorlatban is megmutatni nekik. Láthatják, hogyan is éltünk több mint 1000 évvel ezelőtt, hol laktunk, hogyan öltözködtünk milyen állatokat illetve fegyvereket használtunk. Itt nem csak hallhatnak őseink életmódjáról, hanem meg is foghatják az általuk használt ruhákat, használati tárgyakat, fegyvereket sőt az utóbbit ki is próbálhatják.

Lovaglás:

Igazi magyar lovakon próbálhatják ki és érezhetik át a lovaglás szépségét. De mielőtt a lovaglásra kerülne sor, a lovakról és a lószerszámokról kis előadást tartunk a gyerekeknek.

Tevegelés:

Bár sokan nem tudják, de a teve is háziállatnak számított több mint 1000 évvel ezelőtt nálunk magyaroknál. Aki igazán bátor -miután meghallgatta a teve történetét a magyar történelemben- az ki is próbálhatja a tevegelést. Biztos hogy örök emlék marad!

Élő történelem óra:

Rendelkezünk több jurtával illetve egy igazi mongol jurtával mely teljesen be van rendezve bútorokkal ruhákkal fegyverekkel. Itt magáról a jurtáról illetve a használati tárgyakról, fegyverekről tartunk előadást: hogyan is éltek mindennapjaik során őseink.

͍jászat:

A kor legjobb fegyverének számított az összetett reflexíj. Ezt az íjat próbálhatják ki a gyerekek és átérezhetik, hogy miért is sikerült annyi csatát megnyernünk a régmúltban.

Várfoglalás:

Lehetőséget adunk a gyerekeknek egy korabeli, földből és rönkökből álló vár bevételére így egymásért is harcolnak és még erősebb lehet az összetartás köztük.

Szablyavívás:

Az egyik legjobb közelharcban használt fegyverünk: a szablya. Használatának elsajátításához fa szablyákat használunk és ezek segítségével gyakoroljuk a gyerekekkel a különböző vívó mozdulatokat.A vívás mellett a karikás ostor használatára is megtanítjuk a gyerekeket.

Csatacsillag- kelevéz hajítás:

A két igen komoly fegyvert a gyerekek ember alakú fa céltáblákon próbálhatják ki.

Solymászbemutató:

2013 májusától Álmosvölgyben solymászbemutatót tartunk Magyarország egyik legjobb solymásza segítségével.A bemutató során,betekintést nyerhetnek a gyerekek a ragadozó madarak és az ember kapcsolatába.Részesei lehetnek a madarak akrobatikus reptének, félelmet keltő jellemző vonásaikkal lenyűgözik az embert,s egyfajta ősi tiszteletet vívnak ki maguk körül.Az őseink hihetetlen magas szintre emelték a solymászatot,ezért programunkban igyekszünk ugyanilyen méltósággal megmutatni ezt a hungarikumot,hagyományt.A bemutató után rövid előadást tartunk a solymászat kultúrájáról és történelméről, és lehetőséget biztosítunk a madarakkal való fotózkodáshoz.A tavaszi szezonban egy vagy két alkalommal jön hozzánk a solymász a bemutatóját megtartani.

Solymászbemutatónk időpontja:

 

 Az osztálykirándulások során ebédet is tudunk biztosítani Álmosvölgyben.

Kétféle ételt készítünk az igénylő csoportoknak,melyek könnyen és egyszerűen elfogyaszthatóak:

                                -kemencében sült pizza(22 cm)

                                            -szalámis,sonkás,vegetáriánus

                                -kebab(pita,csirkehús,saláta,paradicsom,uborka,hagyma,öntet)

 

Ételeink ára egységesen 700 Ft/fő.

A programok között őseink életére illetve Álmosvölgyre jellemző kézműves termékeket vásárolhatnak a gyerekek.

 


Osztálykirándulások alkalmával lehetőség nyílik 1 ill. 2 napos osztálykirándulásra is. A kétnapos osztálykirándulás során a gyerekek jurtában alszanak, igazi magyar ételeket fogyasztanak és még részletesebben ismerhetik meg őseink életmódját.


Osztálykirándulások időpontjai:

2019 április 1-jétől 2019 október 31-ig

Részvételi díj:

-1 napos osztálykirándulásra 1 főre mely az összes programot tartalmazza: 2300Ft

-1 napos osztálykirándulásra(május 31) 1 főre mely az összes programot és a solymászbemutatót tartalmazza: 2900Ft

-2 napos osztálykirándulás díja 1 főre mely az összes programot illetve a szállást és étkezést tartalmazza : 9800Ft

A kísérő tanároknak a programokon való részvétel ingyenes.A kísérő szülőknek  az osztálykiránduláson való részvétel 500 Ft.

 

Jelentkezési lap: Álmosvölgyi osztálykirándulás

Jelentkezni lehet az alábbi telefonszámon:06 70 363 1125 

 

email cím: info@almosvolgy.hu