Magunkról

A Magyarok a Jövőért Egyesületet 2001 telén többed magammal hoztam létre.
Egyesületi formában őrizzük meg a magyarság hagyományait. Elsősorban IX-X. századi magyar nép hagyományaira összpontosítunk, amikor Árpád vezette magyarság hazatért a Kárpát-medencébe. Miután elméletben és gyakorlatban is sikerült sok mindent megtanulnunk őseink életéből -lovaglás, íjászat, nemezelés, jurtaállítás, régészeti emlékeink feltérképezése-, megpróbáltuk ezt minél szélesebb körben továbbadni. Mivel úgy gondoltuk, hogy a fiatalok erre a legfogékonyabbak először tábort kezdtünk el szervezni.

A jó Isten akaratából épp ekkor lovagolva Pécsbagota erdeiben egy alig járható út végén megpillantottam egy rétet. Ekkor éreztem ez az a hely, ahol továbbvihetjük a magyarság dicsőséges múltját. Azonban ez a rét nagyon lepusztult állapotban volt. Több mint 30 éve nem legelték állatok és az enyészet lett úrrá rajta. Ezért kemény munkával - bozótírtás, gémeskút tisztítás, fa épületek felhúzása, íjászpályák építése, földvár létrehozása- több év alatt sikerült egy olyan völgyet létrehoznunk, amelyre talán az ezer évvel ezelőtti magyarság is büszke lenne.

Ezt a völgyet Álmos vezérünk után Álmosvölgynek neveztük el. Mostanra jutottunk el oda, hogy kinyissuk a völgyet a világ előtt e honlap segítségével. 2009 márciusától minden olyan embert, csoportot szívesen látunk, akit érdekel Árpád népének története, életmódja és minél többet szeretne megtudni erről a korszakról, esetleg maga is szívesen folytatná ezt az életmódot.

A völgy már jó pár éve működik és kínál különböző programokat, de igazán az idei évtől telik meg egész évben élettel, programokkal. Néhányprogram a völgy életéből amin a részvételi lehetőség biztosított: osztálykirándulások, várjátékok, gyalogos- illetve lovasíjász versenyek, táborok.

Megköszönve az eddig idelátogatók részvételét, várjuk, a honlap segítségével, Álmosvölgyre rátaláló emberek érdeklődését és részvételét a völgy életében.